vineri, 8 februarie 2013

Publicat in Home

“O carte pentru suflet” – Parteneriat rotarian Romania – Italia

Voteaza articol:
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
· 2.623 afisari

Sambata, 2 februarie 2013, am primit vizita prietenilor de la Rotary Castelbuono-Sicilia, oras infratit cu Sinaia. Acolo locuieste o comunitate mare de romani, care numara peste sase sute de persoane.

Asa cum este bine stiut, noi rotarienii actionam responsabil pentru indeplinirea scopurilor comune si, tocmai de aceea, am propus prietenilor rotarieni din Sicilia sa infiintam, in cadrul Bibliotecii din Castelbuono, un spatiu dedicat cartii romanesti cu o sala de lectura si amenajarea unui colt cu mai multe rafturi unde vor fi expuse carti de poezie, legende, povesti, romane sau dictionare scrise in limba romana. Consider ca avand un mic loc de romanitate, chiar si la 3000 de km departare, sufleteste , romanii se vor simti mai aproape de tara lor.

In epoca globalizarii, cred ca doar avand acces la cultura si limba materna iti poti defini personalitatea intr-o lume a interculturalitatii, iar rolul acestiu proiect este de a pastra legatura romanilor cu limba si civilizatia romaneasca, de a-si recunoaste si cultiva propriile valori intr-un alt mediu social.

In urmatoarea perioada, voi acorda intregul sprijin acestei actiuni, astfel incat volumele de carte sa ajunga pe rafturile bibliotecii din Castelbuono. Doresc sa le oferim romanilor, aceasta bucurie de a pastra contactul cu Romania, iar cartile ce vor fi donate bibliotecii, vor fi cu siguranta, liantul care va consolida legaturile umane afective cu tara de origine.

We cannot display this gallery
 Viorica Vasile, Presedinte , 2012-2013
Voteaza articol:
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
· 2.623 afisari
Publicitate
Targul National Imobiliar

Ce parere ai?