miercuri, 24 februarie 2010

Publicat in Home, Proiecte in lucru

Medicamente gratuite prin Internet

Voteaza articol:
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
· 7.143 afisari
logo_FI_mediuCerere pt. medicamente indisponibile in Romania
Se intampla ca medicamentele necesare pentru tratarea diferitelor boli sa nu fie intotdeauna la indemana in farmaciile si spitalele din Romania.

www.farmaciainternationala.ro este un proiect non-profit care isi propune sa va sprijine in cautarea acestor medicamente.

Pentru a bebeficia de medicamente gratuite trebuie sa vizitati site-ul www.farmaciainternationala.ro unde va rugam sa completati in mod riguros datele din formularul prezentat si sa asteptati raspunsul lor.

In cazul in care va sunt necesare mai multe medicamente, sunteti rugati sa completati cate un formular distinct pentru fiecare medicament.

In termen de cel mult 3 zile de la trimiterea formularului, ve-ti fi contactat cu informatii despre medicamentul cerut.

Sunteti rugati de asemenea sa aveti intelegere pentru faptul ca se vor trata cererile in functie de urgenta ce reiese din datele completate de dumneavoastra si prioritatea stabilita de catre specialisti.

medicamente

=========================

Acesta este un proiect al Asociatiel P.A.V.E.L. cu sediul in Bucuresti – Spitalul Fundeni si este fondata in 10 mai 1996

Website:
http://www.asociatiapavel.ro
http://www.asociatiapavel.home.ro
http://apeluriumanitare.wordpress.com/
http://humanitarianappeals.wordpress.com/
http://www.farmaciainternationala.ro/
http://www.limbagermana.eu/home.html
Despre organizatie:
Asociata P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa) este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave si este o asociate caritabila, non-profit, neguvernamentala, apolitica si fara afiliere religioasa.
Asociatia P.A.V.E.L. este membra a mai multor federatii: ICCCPO (Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer), UICC (Uniunea Internationala Contra Cancerului), ECPC (Coalitia Europeana a Pacientilor cu Cancer),… (read more)
Misiune:
Asociatia P.A.V.E.L. a fost înfiintata în scopul îmbunatatirii vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi, si clinicilor de specialitate.

Asociatia urmareste realizarea scopului prin:
• Sprijinirea materiala, legala, informativa si morala a copiilor si tinerilor bolnavi, familiilor lor, ajutorarea prin diverse programe, îmbunatatirea conditiilor din spitale.
• Servicii de informare si consiliere sociala, psihologica si juridica, servicii de tip centru de resurse si servicii pentru copii si tinerii bolnavi cu cancer, leucemii si anemii grave.
• Diverse activitati pentru a caror realizare se va avea în vedere: organizarea de actiuni de strângere de fonduri; realizarea activitatilor de lobby în tara si strainatate; informarea constanta a membrilor si a celor interesati

Beneficiari:
– Copii si tinerii bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave
– Familia copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave
– Persoanele care supravietuiesc unui cancer din copilãrie
– Specialistii implicati în domeniul oncopediatriei
– Institutii publice si private care lucreaza în domeniul oncopediatrie

Proiecte:

1. “Construind viitorul pentru copiii din România” este un proiect castigat in competitia internationala „My child matters”, demarat în anul 2007 si cofinantat pentru un an de catre organizatia UICC (Uniunea internationala contra cancerului) si compania Sanofi Aventis Acest proiect (desfasurat in parteneriat cu Institutul Oncologic ‘Prof. Dr. Alex. Trestioreanu’. sectia de oncopediatrie) are în vedere îmbunatatirea gradului de informare si constientizare cu privire la problematica copiilor cu cancer prin crearea si administrarea Centrului de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. pentru parinti si copii (primul de acest fel din Romania), în incinta Institutului Oncologic (cam. 116) din Bucuresti. Acesta este primul si singurul centru de acest fel din tara pentru pacientii cu cancer.
Scopul Centrului de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. îl reprezinta îmbunatatirea gradului de informare si constientizare a parintilor, profesionistilor, organizatiilor si publicului cu privire la problematica copiilor cu cancer, leucemii si anemii grave.
Ofera educatie acestora precum si altor persoane cu privire la problematica cancerului, promoveaza drepturile lor si ofera sprijin profesionistilor din domeniul sanatatii pentru a oferi o sansa pentru un tratament mai bun si o viata de o calitate mai buna pentru acesti pacienti. De asemenea ofera activitati de recreere-socializare cât si activitati de sprijin, consiliere, educare pentru parintii sau reprezentantii legali ai copiilor, sprijin moral, psihologic, informational, legal si material familiilor copiilor (tinerilor) bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave precum si supravietuitorilor cancerului.
Prin proiectul Centrului PA.V.E.L. dorim sa ii ajutam pe parinti sa aiba grija de copiii lor bolnavi si sa realizam o comunicare adecvata intre parinti, copii si alti factori implicati. Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost înfiintat în scopul diversificarii resurselor pentru parinti, profesionisti, organizatii si public cu privire la problematica copiilor cu cancer.
Proiectul este structurat in patru componente de baza:
a. informare
b. consiliere in probleme de sanatate
c. consiliere psihologica si asistenta sociala
d. consiliere juridica
a. Componenta de informare consta in oferirea de informatii despre boala copilului lor, de informatii juridice si de alte informatii utile pentru viata sociala a familiilor cu un copil bolnav. Aceasta activitate va fi desfasurata de consilieri profesionisti in sesiuni special organizate si de catre personalul Centrului.
Deja au fost publicate si create 11 brosuri pentru pacientii cu cancer si familiile lor, de asemenea pliante despre organizatie; tot pentru informare, au fost create 2 website-uri: www.asociatiapavel.ro (nou creat) si www.asociatiapavel.home.ro .
Continutul informativ este si va fi prezentat sub forma de publicatii realizate special in acest scop – pliante, brosuri si
reviste. De asemenea, exista si posibilitatea informarii directe prin telefon sau on-line, potrivit solicitarii beneficiarilor.
b. Prin consilierea in probleme de sanatate, parintii vor afla mai mult despre boala copilului lor, despre modul in care acesta trebuie sa fie ingrijit si, mai ales, despre regimul alimentar pe care copilul trebuie sa il respecte.
c. Consilierea psihologica va media relatia parinte-copil si relatiile din cadrul familiei, avand in vedere si viata sociala a familiei. Consilierea psihologica are ca rezultate: cresterea compliantei terapeutice, imbunatatirea comunicarii cu familia si cu personalul medical, detensionarea copiilor si parintilor prin punerea la dispozitie a materialelor informative. Se organizeaza si grupuri suport pentru parinti atat la Institutul Oncologic, cat si la Spitalul M. S. Curie (sectiile de oncopediatrie).
Serviciul de asistenta sociala: In baza evaluarii situatiilor sociale, au fost intocmite planuri de interventie (199, în medie pe an, s-au obtinut rezulte ca: obtinerea venitului minim garantat, a ajutoarelor de urgenta, a pensiei sau indemnizatiei de handicap prin sprijin in intocmirea dosarelor, indentificarea unor ajutoare materiale si financiare, obtinerea de ajutoare materiale si financiare pentru parinti si copii, legaturi cu clinici din strainatate, ..)
d. Prin consilierea juridica, parintii vor fi informati asupra drepturilor lor si a modului in care pot obtine aceste drepturi.
Echipa centrului are 3 membri : coordonator de proiect (temporar liber), psiholog (Nadia Ulmeanu) si asistent social (Alina Mitroi) si voluntari pentru consiliere juridica, medicala, asistenta IT, terapie prin joc.
Pe data de 25 octombrie 2007, Asociatia P.A.V.E.L., cu sprijinul Romtelecom, a lansat în incinta Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” Bucuresti, TelVerde cu numarul 0 800 800 421, linie telefonica disponibila gratuit în reteaua companiei. La acest numar pot fi oferite informatii si consiliere copiilor si adolescentilor bolnavi de cancer, parintilor acestora precum si publicului larg interesat. Este primul si singurul telefon de acest tip. In cadrul centrului exista o baza de date cu informatii care deserveste personalul angajat in serviciul Help-line, o biblioteca cuprinzand carti utile pentru copii, parinti si pentru profesionisti
2. Proiectul “Camera de joaca “ initiat in anul 2002 in Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii M.S.Curie si in anul 2007 in Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu Bucuresti. Camerele de joaca ofera copiilor un spatiu adaptat varstei si nevoilor lor, in care ei pot desfasura activitati ludice, de socializare, recreere, astfel incat sa fie redus stresul cauzat de boala si tratament si sa fie facilitata o dezvoltare normala a acestora chiar in conditiile specifice restictive ale mediului spitalicesc. Un numar mediu de aproximativ 170 de copii au beneficiat anual de aceste servicii. In prezent avem 2 terapeuti prin joc: Raluca Tanase (Budimex) si Andreea Culcea (IOB).
3. Proiectul Casa Parintilor initiat in anul 1998 in scopul gazduirii gratuite a parintilor care vin in Bucuresti cu copii
bolnavi de cancer la controalele periodice sau pentru internari . De la infiintare pana in prezent, au fost inregistrate peste 1300 de gazduiri ale parintilor si copiior, veniti de pe tot teritoriul tarii, acest tip de serviciu permitand parintilor sa fie alaturi de copiii lor in perioada dificila a tratamentului, intr-un mediu deschis, apropiat de cel familial. In acelasi timp, functionarea Casei parintilor a facilitat identificarea si analiza unor probleme si nevoi complexe ale beneficiarilor, permitand gandirea si punerea in practica a unor activitati si proiecte care sa acopere aceste nevoi si sa contribuie in acelasi timp la sensibilizarea si constientizarea comunitatii locale, a autoritatilor si altor actori din comunitate cu privire la problematica si nevoile de interventie in acest domeniu. Administrator al Casei Parintilor: d-na Mariana Zamfirescu.
4. Organizarea a diverse evenimente pentru copiii bolnavi sau vindecati (serbari, excursii, tabere, expozitii de desene,etc.) cu ajutorul echipei si a voluntarilor.
5. Ajutorarea familiilor, la solicitarea acestora si la recomandarea medicului, prin contactarea spitalelor si clinicilor de specialitate din tara si strainatate. La fel, se ofera uneori ajutor material (in functie de posibilitatile organizatiei), prin cumpararea de alimente, medicamente, procurarea de scaune cu roti; s-au distribuit gratuit in ultimii 3 ani peruci, scaune cu roti, peste 600 de proteze de san pacientele adulte, imbracaminte si alte bunuri,..
6. Imbunatatirea conditiilor din spitale, prin obtinerea de donatii si sponsorizari pentru acest scop; pe parcursul anilor, cu ajutorul sponsorilor, s- au realizat:
– mobilier de spital si alte bunuri pentru sectia de hematologie copii, de la Institutul Clinic Fundeni si pentru sectia de oncopediatrie a spitalului M.S.Curie (cu ajutorul fundatiei olandeze SKIN, au fost organizate in anii 1997 -1999, cinci transporturi cu mobilier si echipamente pentruaceste spitale, dar si cu bunuri pentru alte asociatii si institutii din Romania) si cumpararea a 4 frigidere pentru sectia hematologie copii (sponsor, fundatie germana);
– dotarea sectiei de oncopediatrie a spitalului M.S.Curie cu 1 „hota” pentru pentru prepararea tratamentului citostatic (pentru protectia personalului medical) (sponsor, fundatie germana) si cu 1 frigider pentru pastrarea medicamentelor;
– reamenajarea sectiei de Terapie intensiva a spitalului Dr. V. Gomoiu (2003 – 2004), dar si a celorlalte sectii (sponsor SKIN);
– reamenajarea in 2007 a Centrului de Resurse si Servicii P.A.V.E.L., a cantinei de la sectia de oncopediatrie a IOB, a salilor de joaca de la IOB si M.S.Curie si a locurilor de relaxare pentru parinti din sectiile de oncopediatrie de la IOB si M.S.Curie ( mai multi sponsori: Sanofi Aventis, Novartis, IWA,..);
– dotarea in 2008, cu mobilier de spital, a sectiilor de oncopediatrie si terapie intensiva de la IOB (sponsor fundatia SKIN);
– crearea parcului de relaxare si a terenului de joaca in curtea Institutului Oncologic (sponsor UniCredit), in 2009
– dotarea in 2009 cu echipamente (1 aparat analizator de gaze si ioni in sange, 1 coagulometru, 20 de suporti metalici pentru perfuzie, 2 cantare electronice, in valorare de 40.000 RON) a sectiei de hematologie pediatrica a Institutului Clinic Fundeni (sponsor IWA)
– dotarea in 2009 cu 1 „hota” pentru pentru prepararea tratamentului citostatic (pentru protectia personalului medical), de circa 55.000 RON, la sectia de oncopediatrie a Institutului Oncologic (sponsor IWA)
7. Crearea in curtea Institutului Oncologic ‘Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu’ din Bucuresti, a unui spatiu de joaca si relaxare in aer liber pentru copiii bolnavi. De acest proiect beneficiaza si parintii copiilor bolnavi de cancer, pentru ei creandu-se un spatiu amenajat cu banci si masute, un spatiu in care pot sta de vorba, schimba informatii. De acest spatiu pot beneficia si pacientii adulti internati si familiile lor (sponsor Unicredit).
8. Crearea unei camere pentru tineri in Institutul Oncologic (camera 115, la parter, langa Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.), in care exista in prezent o minibiblioteca, cu unele activitati pentru copii) – camera care sa fie destinata activitatilor de suport psihoterapeutic, spiritual, educare si deconectare pentru copil / tanar si mama. In locul orelor de apatie si depresie de langa patul din salon, copiilor si parintilor li se va acorda : consiliere psihologica si emotionala specializata, sustinuta de terapeuti dedicati, li se vor oferi vizionari de filme documentare si artistice, lectii sustinute de profesori voluntari pentru recuperarea educationala a copiilor cu stadii remisive ale bolii.Tinand cont ca aceste activitati se pot desfasura doar dupa amiaza, ne propunem ca zilnic, sa asiguram alimente sub forma unor gustari pentru copii, majoritatea foarte saraci, fructe, sucuri si, cu recomandarea medicilor curanti, suplimente nutritive si vitamine pentru sustinerea imunitatii.
9. Participari la campanii si concerte umanitare, conferinte si alte actiuni, in favoarea copiilor bolnavi de cancer; de exemplu, participarea la strangere de fonduri alaturi de emisiunea „Surprize, Surprize”, in cadrul campaniei „Pretuieste Viata” din 2004-2005, in favoarea sectiilor de transplant de maduva din tara din Bucuresti, Timisoara, si Tg. Mures; de asemenea, organizarea a doua concerte umanitare.
Reprezentantii si membrii echipei au participat de-a lungul anilor la conferinte, intalniri, seminarii si traininguri nationale si internationale, unde s-au facut schimb de experienta si legaturi utile cu alte organizatii, la fel un puternic lobby pentru copiii bolnavi din Romania.
10. Activitati de advocacy in tara si strainatate pentru copiii si tinerii cu cancer, militand pentru omologarea medicamentelor ce intra in tratamentul lor si nu se gasesc in tara, dar si a imbunatatirii conditiilor de viata si de tratament; de exemplu, participarea la mitingul de protest al pacientilor cu cancer din primavara 2007, cand reprezentantul organizatiei a cerut Ministrului Sanatatii, pe langa o lista de revendicari pentru bolnavii de cancer si solutionarea lipsei medicamentelor ce intra in tratamentul pacientilor cu cancer si care nu se gasesc in spitale si chiar in Romania.

Proiecte de viitor:
1. Cumpararea unei case cu gradina si livada, la tara, intr-o zona de deal, in apropiere de un centru medical – pentru a fi transformata intr-o casa de odihna, unde copiii bolnavi si familiile lor pot petrece o vacanta frumoasa, gratuita.
Deasemeni, dorim sa obtinem un microbuz cu 8+1locuri, pentru a fi folosit in transportul copiilor in excursii, tabere, in weekend – uri, la diverse evenimente ce se pot organiza pentru ei.
Acesta poate fi folosit ocazional si ca ambulanta – pentru transportarea copiilor familiilor foarte sarace, foarte bolnavi.
2. Cumpararea (de urgenta) a unei case sau a unui apartament (cu cel putin 5 – 6 camere, bucatarie, bai), in apropierea spitalului Fundeni, spatiu ce va fi folosit de catre organizatia noastra ca loc de cazare gratuita pentru familiile ce vin din provincie cu copilul la tratament; va fi si un loc de intalnire si pentru diverse activitati de suport pentru parinti si copii; va fi si sediul organizatiei. Apartamentul care a fost timp de 10 ani Casa Parintilor P.A.V.E.L., va fi vandut curand de catre proprietarul acestuia, o organizatie olandeza. Casa Parintilor P.A.V.E.L. a jucat un rol foarte important in vietile multor familii cu copii bolnavi, familii ce au primit acolo gazduire si suport, acest loc fiind si un loc de intalnire a membrilor asociatiei noastre, a copiilor, de desfasurare a diverse activitati si chiar sediul asociatiei. Aceasta Casa a fost prima casa de acest fel creata in Romania – pentru gazduirea familiilor venite la tratament. Organizatia noastra nu are un spatiu propriu (o adresa), organizatia fiind inregistrata intial la o biserica (unde figuram inregistrati si in prezent).
3. Extinderea activitatilor si pentru pacientii adulti din Institutul Oncologic, prin creerea de grupuri suport pentru acestia (pentru cel putin 60 de beneficiari pe saptamana – ceea ce presupune angajarea a cel putin doi psihologi si doi asistenti in viitor.

N -am primit si inca nu primim finantare de la stat. Pentru a realiza misiunea noastra, depindem in totalitate de suportul persoanelor particulare si a companiilor si organizatiilor nationale si internationale.
Pentru ca toate aceste proiecte sa poata fi viabile este necesar suportul tuturor!
Sustineti Asociatia P.A.V.E.L. prin donatii, sponsorizari si directionarea celor 2% din impozitul pe venit. Mai multe detalii gasiti pe site-ul: www.asociatiapavel.ro

In proiectele desfasurate, asociatia P.A.V.E.L. are ca parteneri Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu si Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Maria Sklodowska Curie din Bucuresti si a colaborat cu mai multe institutii.

Voteaza articol:
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
· 7.143 afisari
Publicitate
RAPORT DE ANALIZA Piata Imobiliara

 1. marian ilie says:

  Sa fim umani, nimic mai mult !

 2. Va multumim pentru aceasta prezentare a organizatiei noastre si pentru informarea pacientilor referitor la posibilitatea (temporara) de-a procura unele medicamente,in cantitati mici, ce nu se gasesc in tara, dar sunt necesare in tratamentul bolilor oncologice.

  Doresc sa fac urmatoarea corectie: medicamentele nu sunt gratuite. Cei ce doresc sa comande vor plati pretul la care sunt cumparate.
  Uneori, cand am avut cereri pentru copii ce proveneau din familii cu probleme mari financiare, am solicitat sprijinul publicului sau al companiilor, incercand astfel sa le venim in ajutor. Desigur, nu intotdeauna s-a raspuns la apelurile noastre.

  Am apelat si pentru altfel de ajutoare pentru copiii si tinerii bolnavi (bani pentru procurarea unor dispozitive medicale, gen catetere sau camere implantabile pentru facilitarea tratamentului citostatic, pentru imbunatatirea alimentatiei unora dintre ei sau pentru plata unor investigatii medicale, gen RMN, computer tomograf, PET -CT -- nu intotdeauna acoperite de catre CNAS).

  Cu aceasta ocazie solicitam sprijin Asociatiei „Clubul Rotary Valea Prahovei” si comunitatii din judetul Prahova, de-a veni in ajutorul organizatiei noastre si a beneficiarilor pe care ii sustinem (copiii si tinerii bolnavi de cancer si familiile lor, veniti din toata tara, la cele trei clinici de oncologie pediatrica si hematologie pediatrica din Bucuresti).

  Detalii aveti pe site-urile noastre.
  Cu cele mai bune urari si consideratie,
  Olga Cridland
  Asociatia P.A.V.E.L.

Ce parere ai?