luni, 8 februarie 2010

Publicat in Stiri

Doi lideri rotarieni timisoreni pleaca in Ghana intr-un proiect umanitar

Voteaza articol:
(0 voturi, medie: 0,00 din 5)
Încarc...
· 7.292 afisari

Doi lideri rotarieni timişoreni pleacă în Ghana într-un proiect umanitar

Mircea Leschian, preşedinte ales 2010-2011 la Clubul Rotary Timişoara RIPENSIS şi Oliver Wehry, Past President al Clubului Rotary Buziaş, vor străbate cu motocicleta 9.000 de kilometri până în Africa de Vest. Timp de 5 săptămâni, în perioada februarie – martie 2010, aceştia vor derula în Ghana un amplu proiect cu implicaţii sociale şi de mediu.

Proiectul are la bază situaţia dificilă cu care locuitorii ţărilor din lumea a treia se confruntă zi de zi. Anual, un milion opt sute de mii de oameni, din care 90% copii până în 6 ani, mor din cauza lipsei accesului la apă potabilă şi a condiţiilor igienico – sanitare.

„Acţiunea face parte din noua prioritate mondială a Rotary International de implicare în problemele de boală şi mortalitate asociate lipsei accesului la apă potabilă şi la condiţii igienico-sanitare minime şi este un proiect asumat de Rotary România şi Republica Moldova – District 2241”, au declarat cei doi iniţiatori ai proiectului.

Echipa Clubului Rotary Timişoara RIPENSIS şi a Clubului Rotary Buziaş, alcătuită din Mircea Leschian, director în Ministerul Mediului şi Pădurilor la OI POS Mediu Timişoara, şi Oliver Wehry, va parcurge un traseu de 9.000 km care va trece prin Maroc, Mauritania, Mali, Burkina Faso şi Ghana. Tot drumul până în oraşul Accra din Ghana va fi străbătut de cei doi rotarieni cu motocicleta, plecarea făcându-se din Valencia, Spania, la data de 3 februarie.

Odată ajunşi la destinaţie, cei doi rotarieni români, cu sprijinul rotarienilor din Ghana, vor evalua nevoile comunităţii din jurul localităţii Lawra, din nordul Ghanei şi cele ale comunităşii din capitala Accra, amplasată în partea sudică a Ghanei. Vor fi identificate câteva şcoli şi comunităţi care au nevoie de sprijin în asigurarea accesului la apă potabilă de bună calitate.

Proiectul, care se bucură de finanţare românească şi internaţională, vizează două aspecte: aducerea în atenţia opiniei publice a problemelor de supravieţuire a populaţiei din Africa de Vest şi Ghana şi generarea în perioada următoare de proiecte de ajutorare pe probleme concrete ce ţin de problematica apei. Detalii suplimentare suplimentare referitoare la acţiunea inedită a celor doi rotarieni timişoreni se pot obţine accesând site-urile www.ride4water.blogspot.com şi www.rotary-ripensis.ro.
Ramona Gidea
Chairman Relation with Media 2009-2010
Rotary Club Timisoara RIPENSIS
0748884477

thumb_doi-lideri-rotarieni-2

Voteaza articol:
(0 voturi, medie: 0,00 din 5)
Încarc...
· 7.292 afisari
Publicitate
Targul National Imobiliar

  1. Eu eram convins ca plecarea este din Timisoara.
    Aham, nu, din Timisoara pleca cu masina si din Valencia cu motocicleta? Accept.
    Insa trebuie sa acceptati si voi ca vor trebui sa treaca mediterana pe motocicleta.

Ce parere ai?